Spody do flammkuchen orkisz
Waga sztuki ok. 130 g 10 sztuk na opakowanie
Skladniki: 100% maka orkiszowa, woda, olej rzepakowy, sól kuchenna (moze zawierac sladowe ilosci pszenicy).
Spody do flammkuchen sa zapakowane w atmosferze ochronnej.
Nasze zalecenie dotyczace przygotowania:
Polóz swiezy spód do flammkuchen na deske do wsuwania i posmaruj równomiernie ok. 90-100 g kremu do flammkuchen. Pamietaj, aby zostawic wolny brzeg o szerokosci 5 - 10 mm. Naszym nozem do rozsmarowywania robi sie to latwo recznie. Oblóz flammkuchen dodatkami wedle zyczenia.
Nasze spody do flammkuchen z maki orkiszowej sa dostepne w nastepujacym ksztalcie i rozmiarze:
ksztalt |
ciezar sztuki |
sztuk na opakowanie |
„Ksztalt rustykalny” ok. 38 x 28 cm
z nierównym brzegiem |
ca. 130g |
10 |
Proces pieczenia:
Flammkuchen piecze sie optymalnie w piekarniku z wkladem z kamienia szamotowego w temperaturze ok. 280 - 300°C przez ok. 3 minuty.
Czas pieczenia zalezy od piekarnika. Flammkuchen jest gotowe, jesli brzeg jest ladnie przyrumieniony, a flammkuchen nie opada juz na srodku, gdy sie je podniesie.
To serwowane na desce drewnianej klasyczne danie jest kulinarnym przezyciem.
Jak z pustej tarty flambée zrobic pyszna tarte flambée
![Flammkuchen backen Flammkuchen backen]()
Rada: Dzieki naszemu specjalnemu opakowaniu mozesz pojedynczo wyciagac spody do flammkuchen równiez w stanie zamrozonym.
W tym celu wystarczy ostroznie wsunac reke miedzy spody do flammkuchen - posrednia warstwa papieru zapobiega sklejaniu sie. Nasze woreczki z zamknieciem na zacisk sa idealna pomoca, aby móc zamrazac spody równiez w mniejszych ilosciach.
W temperaturze -18°C mozna przechowywac spody do 1 roku. Ponownie dobrze zamknij, aby uniknac oparzeliny zamrazalniczej..
- Wartosci odzywcze na 100g:
- Wartosc energetyczna: 1129KJ (267 kcal)
- Tluszcz: 3,29g w tym nasycone kwasy tluszczowe 0,4g
- Weglowodany: 51,2g
- Cukier: 2,12g
- Bialko: 7,17g
- Sól: 2,34g
Skladniki wymagajace oznaczenia z potencjalem alergicznym:
Gluten