Piekarniki do flammkuchen & Pakiety startowe
Kup piekarniki do flammkuchen z kamieniem szamotowym w korzystnej cenie
Czy to dla gastronomii, czy tez do normalnego uzytku, wysokiej jakosci elektryczne piekarniki do flammkuchen od flammkuchen24.co.uk gwarantuja chrupiace rezultaty pieczenia zaledwie w ciagu kilku minut. W zaleznosci od potrzeb do wyboru sa piekarniki w róznych rozmiarach i wersjach od jednej do trzech komór pieczenia. Z naszymi piekarnikami flammkuchen udaje sie idealnie: prosto z pieca i na czas – dokladnie jak z Alzacji!
Znajdz wlasciwy model piekarnika do flammkuchen
Na rynku dostepne sa piekarniki do flammkuchen w rozmaitych formach i w róznych wersjach. Zasadniczo rozróznia sie piece opalane drewnem, piekarniki elektryczne i gazowe. Preferujemy piekarniki elektryczne i dlatego oferujemy w naszym sklepie elektroniczne piekarniki do flammkuchen róznej wielkosci.
Piekarnik elektryczny do flammkuchen
Piekarnik elektryczny do flammkuchen laczy w sobie zalety poszczególnych rodzajów piekarników. Piekarniki elektryczne sa poreczne, zapewniaja szybko wysoka, równomierna temperature do pieczenia flammkuchen. Dzieki wyposazeniu w kamien szamotowy i osobno regulowanemu grzaniu z góry i dolu chrupiace, autentyczne flammkuchen udaja sie zaledwie w ciagu kilku minut. W zaleznosci od wymaganej ilosci flammkuchen w ofercie mamy piekarniki elektryczne z dwoma lub trzema komorami, z okienkiem wizyjnym lub bez, w których mozna upiec jednoczesnie dwa, cztery lub nawet szesc flammkuchen.
Piekarnik do flammkuchen na drewno
Flammkuchen upieczono po raz pierwszy w klasycznym piecu opalanym drewnem. Jesli chcesz przygotowac swoje flammkuchen w piecu opalanym drewnem, potrzebne bedzie bardzo dobrze wysuszone drewno, cos do rozpalenia, np. wióry, rozpalka do grilla lub papier. W piecu na drewno mozna uzyskac dobre rezultaty z pieknym wedzonym aromatem. Uzywasz pieca na drewno? Nasze kamienie szamotowe nadaja sie do zastosowania w piecu.
Piekarnik gazowy do flammkuchen
Do produkcji flammkuchen mozna wykorzystac równiez swój piekarnik gazowy. Ale nielatwo jest ustawic i utrzymac wlasciwa temperature. Zasadniczo w piekarnikach gazowych na dole panuje wieksze goraco. Dlatego zalecamy w dolnej czesci piekarnika polozyc kamien szamotowy i nagrzac go do odpowiedniej temperatury.